• 2025. december 1.

Szupermenza Veszprémben

2025. december 1. ,

Magyarországon a közétkeztetésben felszolgált ételek negyede élelmiszerhulladékként végzi,‭ ‬egy fogyasztóra évente‭ ‬50‭ ‬kg élelmiszerhulladék jut átlagosan.

A gyerekek sokszor nem eszik meg a számukra kitálalt ebéd egészét,‭ ‬ez az arány a leveseknél a‭ ‬80%-ot is eléri.‭ ‬A Szupermenzákon bevezetett szabadszedéses tálalás az eddigi tapasztalatok alapján‭ ‬40%-kal szorította vissza az ételpazarlást.‭ ‬A Szupermenza már‭ ‬13‭ ‬veszprémi oktatási intézményben került bevezetésre az elmúlt hónapokban,‭ ‬a szabadszedéses tálalás nemcsak környezetkímélő,‭ ‬de rengeteget segít a gyerekek döntési képességének fejlesztésében is,‭ ‬hogy megismerjenek olyan ízeket és ételeket,‭ ‬amelyeket eddig nem kóstoltak.‭ ‬Az eddigi tapasztalatokról és a Szupermenza küldetéséről Enyedi Csaba,‭ ‬a Hungast kommunikációs igazgatója számolt be a műsorban.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com