• 2024. április 28.

Nyílt levél az egyetemért

2017. március 23.
– ez áll a többi között abban a nyílt levélben, melyet Kész Zoltán, a térség független országgyűlési képviselője írt a szakminiszternek azzal a céllal, hogy változtassák meg a javaslatukat. Kész Zoltán sajtótájékoztatóján jelezte, arra kéri a város korábbi országgyűlési képviselőit, korábbi és jelenlegi polgármestereit, a pártok helyi vezetőit, az egyetem tisztségviselőit, civil szervezetek képviselőit, hogy aláírásukkal csatlakozzanak a nyílt levélhez.

 
A Fidesz Veszprémi Csoportja sajtóközleményben reagált a Kész Zoltán sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A többi között azt írták: határozottan kiállnak az egyetem egysége mellett, amelyet korábban Veszprém polgármestere is megerősített az illetékes miniszterhez írott levelében.
 
A Fidesz helyi szervezete elutasít minden olyan ellenzéki politikai megmozdulást, amely felületes információkra hagyatkozva pánikot kelt az egyetem körül. A Pannon Egyetem egysége nincs veszélyben. Hazánkban, az utóbbi években példa nélküli fejlesztési hullám vette kezdetét a nemzeti agrárképzés területén. E területen elért eredmények – a kormányzati támogatásokon felül – a vidéken működő felsőoktatási intézmények magas színvonalú oktatásának, köztük a Pannon Egyetem Georgikon Karán működő tudományos tevékenységnek is betudható- áll a közleményben.
 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com