• 2022. augusztus 14.

Szabadtéri tüzek

Háromszorosára nőtt a szabadtéri tűzesetek száma a nyár közepéig az elmúlt év hasonló időszakához képest, erről adott tájékoztatást a közelmúltban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szakemberek közlése szerint február elsejétől július végéig több mint 11 100 alkalommal kellett ilyen jellegű káreseményeknél beavatkozniuk. Veszprém megye tekintetében pedig már nagyságrendileg annyi szabadtéri tűz történt augusztus elejéig, mint tavaly egész évben.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).