• 2022. augusztus 14.

Bomba hatástalanítása miatti lezárások

2022. augusztus 5. ,

Ahogy arról egy korábbi híradásunkban már beszámoltunk, az Egyetem utcában egy második világháborús eredetű légibomba került elő az egyetem területén zajló építkezésen. A robbanótest hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei augusztus 9-én, kedden 10 órakor kezdik meg. A művelet biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a területet előzetesen kiüríti és lezárja.
A rendőrség és a város vezetése azt kéri a lakosságtól, hogy a feladat zavartalan végrehajtása, illetve az életük és egészségük védelme érdekében augusztus 9-én kedden reggel 8 óráig hagyják el ingatlanjaikat és az érintett területet. A biztonsági körzet közlekedését érintő zárás 7 órakor megkezdődik, az utcákból gyalogosan és gépjárművel az érintett területről csak kifelé halad majd a forgalom. A rendőrség hangosbemondón keresztül folyamatosan felszólítja az érintett zónán belül tartózkodókat a terület elhagyására. A robbantótest hatástalanítása, valamint elszállítása várhatóan 15 óra körül befejeződik.
A fenti időszakban Veszprém Város Önkormányzata befogadási helyeket biztosít augusztus 9-én, kedden reggel 6 órától a
Pannon Egyetem Polinszky-termében, a Lovassy László Gimnáziumban, valamint a Kossuth Lajos Általános Iskolában.
A biztonsági zárásban érintett utcák névsora megtalálható a város és a rendőrség honlapján. A hatóság és a város vezetése is kéri a lakosság türelmét és megértő együttműködését.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).