• 2022. augusztus 14.

Az Év Strandétele

2022. augusztus 5.

A balatonboglári Bundi Bijó Bárjában készült sós kürtöskalács lett az Év Strandétele, az Év Strandbisztrója címet a tiki Beach Bisztró kapta a malacfüles salátáért, az Év Vegán Strandétele pedig egy újragondolt borsófőzelék lett. Nyolcadik alkalommal hirdette meg a Balatoni Kör az “Év Strandétele” versenyt, melyre rekordszámú, 24 ételt neveztek be. A döntőbe jutott 10 alkotást a zsűri szigorú szempontok szerint értékelte. A finom ízek mellett figyelték a tálalást, az ár-érték arányt, a helyi alapanyagok felhasználásának arányát, de a büfé kinézetét és a felszolgálást is. A verseny célja, hogy megmutassa, van élet a strandokon a lángoson és a sült hekken túl, minőségi, regionális alapanyagokból is készülhetnek egészséges, finom strandételek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).