• 2022. augusztus 12.

Támogatás iskolakezdés előtt

2022. augusztus 4. ,

Már csak néhány hét és véget ér a vakáció. Az iskolakezdés minden gyermeket nevelő család számára komoly anyagi megterhelést jelent. Az önkormányzat idén is rendkívüli települési támogatás keretén belül nyújt segítséget szociális alapon a rászorulóknak. A beiskolázási támogatás már igényelhető, a kérelem benyújtására szeptember 30-ig van lehetőség, emellett az önkormányzat albérleti támogatást is nyújt havi hatezer forint összegben azoknak a veszprémi fiataloknak, akik nem helyben lévő felsőfokú oktatási intézménnyel állnak nappali tagozaton államilag finanszírozott első alapképzésben hallgatói jogviszonyban.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).