• 2022. augusztus 11.

Óvatosságra intenek

2022. augusztus 3. , ,

A nyár legnagyobb slágere idén is a Balaton. Évente több százezren keresik fel a magyar tengert, hogy a forróságban lehűtsék magukat. A víz azonban rengeteg veszélyt is rejt, így mindenkinek érdemes kellő körültekintés mellett fürdőznie vagy sportolnia. Aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt, mert ha a part mellett elalszik a gumimatracon, akkor is kisodródhat a mély vízbe – tanácsolják a szakemberek. A strandokon szakszerű egészségügyi szolgálatok működnek, ennek ellenére minden évben történnek sokszor tragikus kimenetelű balesetek is. A vízimentők országos szakszolgálata ezért fokozott óvatosságra inti a strandolókat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).