• 2022. augusztus 11.

Kertmozik a Balatonnál

2022. augusztus 2. ,

A hetvenes években majdnem minden Balaton parti településen működtek szabadtéri mozik. A rendszerváltás idejére azonban számuk jelentősen lecsökkent, ez a többtermes filmszínházak térnyerésének volt köszönhető, valamint annak, hogy az üzemeltetők csak több hónapos csúszással juthattak hozzá a legújabb filmek tekercseihez. A technológia fejlődésének és a kópiák digitalizálásnak köszönhetően azonban mára már a kertmozikban is a világpremierekkel egy időben tekinthetők meg a legújabb nemzetközi és hazai produkciók is, így újra reneszánszukat élik a tóparti vetítőhelyek. A közönség szerint ez azonban nem csak a jó filmeknek, hanem a kertmozik utánozhatatlan hangulatának is köszönhető.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).