• 2022. augusztus 11.

Bomba az építkezésen

2022. augusztus 2.

Háborús bombát találtak Veszprémben, az egyetemi kampuszon jelenleg is zajló beruházás területén. Reggel nem sokkal fél 8 előtt tájékoztatták a rendőrséget, hogy egy földmunkagép egy nagyobb méretű, vélhetően több száz kilós, második világháborús szerkezetet fordított ki a földből- közölte a megyei rendőrségi szóvivő. Bartók Judit elmondta: a bomba körül kétméteres sugarú körben lezárták a területet, majd értesítették a tűzszerészeket, akik később elszállítják a bombát. A szerkezet emberéletet nem veszélyeztet, ezért nem kellett kiüríteni a környékbeli házakat és a beruházás munkálatait is folytatták napközben a szakemberek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).