• 2022. augusztus 11.

Népmesemondók

2022. július 29. , ,

A Kárpát medencei népmesemondók szakmai találkozója zajlik Veszprémben az EKF 2023 program támogatásával. Az eseményen a mesemondók saját tudásukat igyekeznek tovább csiszolni és tanulni egymástól. A következő időszakban térségünkben több helyen lehet majd mesét hallgatni felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Lesz mesekocsma, mese-jurta de Veszprémben rendezik majd az európai mese és történetmondó szövetség konferenciáját is. A program célja az egyedülálló magyar népmesekincs bemutatása térségünkben.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).