• 2022. augusztus 11.

Jön a 8. Auer Fesztivál

2022. július 28. ,

Az idén 8. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál az idén Auer Lipót zenei öröksége mellett tiszteleg, Veszprém Európa Kulturális Fővárosa címe előtt is. A jövő héten, az öt nap alatt, három helyszínen, kilenc koncertet láthat a zenekedvelő közönség. Az idei meghívottak között lesznek visszatérő művészek és olyan előadók is, akik Magyarországon, itt Veszprémben lépnek fel először. Új helyszín lesz Balatonfüred. Az utolsó nap délelőttjén a gyermekes családokat várják a Hangvillába.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).