• 2022. augusztus 11.

Szent Anna ünnepe

2022. július 26. ,

Ferenc pápa egy évvel ez előtt nyilvánította a Nagyszülők és Idősek Világnapjává a Szent Anna és Szent Joakim, Jézus nagyszüleinek ünnepéhez legközelebb eső vasárnapot. Az katolikus egyházban ezen a napon a szépkorúak megbecsülésének fontosságára hívják fel a figyelmet. A jeles alkalomra írt főpásztori üzenetében dr. Udvardy György úgy fogalmazott: hiszünk benne, hogy az öregség ajándék és a nagyszülők a nemzedékeket összekötő láncszemek, akik átadják a fiataloknak az élet és a hit tapasztalatait. Az érsekség kettős ünnepet tart ilyenkor, hiszen Szent Annában a főegyházmegye fővédőszentjét is tisztelik a katolikus hívek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).