• 2022. augusztus 12.

Nemzetközi önkéntesek

2022. július 21. ,

Egy 12 fős nemzetközi önkéntes csoport segít az Európa Kulturális Fővárosa program előkészítésében a hónap végéig. A fiatalok az Európai Szolidaritási testület támogatásával érkeztek Veszprémbe, és a következő hetekben megismerkednek térséggel, a 2023- as év terveivel és a Veszprémi Utcazene Fesztivál külföldi előadóit kísérik a rendezvénysorozat ideje alatt. Az együttműködés keretében arról is visszajelzéseket adnak a VEB 2023 Zrt. munkatársainak, hogyan tudják igénybe venni a város szolgáltatásait, és hogy látják kívülállóként a felkészülést.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).