• 2022. augusztus 11.

Gazdaságfejlesztés

2022. július 21. ,

Az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa tartott tájékoztatót a veszprémi Megyeházán. Czunyiné dr. Bertalan Judit a Lasztovicza Jenő teremben találkozott a térség politikai, gazdasági, közéleti szereplőivel. A fórum résztvevői gondolatokat cseréltek egymással, áttekintették a jelenlegi prioritásokat, javaslatokat fogalmaztak meg. Emellett megtörténnek a területfejlesztési elképzelések felülvizsgálatai is. Az ország öt gazdaságfejlesztési zónájában lezajló tanácskozásokat követően készül majd el az az országos dokumentum, mely segíti a 2028-tól elérhető kormányzati források rangsorolását. Veszprém megyében is körvonalazódnak már az elképzelések.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).