• 2022. augusztus 11.

Tarlótűz Tótvázsony határában

2022. július 14. , ,

Tarlótűzhöz riasztották a tűzoltókat csütörtökön déltájban. Tótvázsony határában 30 hektáron kapott lángra a tarló, öt hektáron lábon álló őszi árpa, három hektáron fás, cserjés terület, de leégett tíz szalmabála, egy vadászles és több méhkaptár is. A helyszínen a veszprémi, balatonfűzfői egységek, valamint a tótvázsonyi és nagyvázsonyi önkéntes tűzoltók dolgoztak, közel harminc fővel. Az oltást nagyban nehezítette az erős szél. Az oltási munkálatokhoz a tűzoltók speciális járművét, a mocsárjárót is bevetették. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen- tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).