• 2022. augusztus 11.

Komplex kutatás-fejlesztés

2022. július 13. ,

Az a legjobb fejlesztés és innováció, amit a gazdaság azonnal a társadalom számára tud hasznosítani – mondta Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy egymilliárd forint jut komplex kutatás-fejlesztésre egy hazai cég tiszapüspöki gyáregységében, amely Európa legújabb kukorica feldolgozó üzeme. A projektben szeretnék használni a Pannon Egyetemen lévő szaktudást, laboratóriumi, valamint ipari infrastruktúrát.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).