• 2022. augusztus 11.

Vasúti baleset Balatonfüreden

2022. július 12. ,

Egy Budapest irányából érkező menetrend szerinti vonattal ütközött össze hétfőn délután egy éppen tolatást végző mozdony a balatonfüredi állomás keleti kijáratánál. A balesetben négyen könnyebben, egy 70 év körüli hölgy pedig súlyosan megsérült. Közülük három főt a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba szállítottak. Két fő, akik kisebb sérüléseket szenvedtek saját felelősségükre elhagyták a baleset helyszínét. A vonaton összesen mintegy 180 utas tartózkodott. A vonat három fős személyzetének és a tolató szerelvény vezetőjének nem esett baja. Egészen a délutáni órákig szünetelt a vasúti közlekedés az állomáson, a menetrend csak az esti órákban állt helyre. A baleset körülményeit a balatonfüredi rendőrkapitányság vizsgálja. Az esethez nagy erőkkel vonultak ki a helyi és a veszprémi tűzoltók, ők segítették az országos mentőszolgálat szakembereinek munkáját.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).