• 2022. augusztus 11.

Dolgoznak a restaurátorok

2022. július 12. ,

A veszprémi várnegyed felújításában érintett épületekben, a teljes befejezésig mintegy 350 restaurátor dolgozik majd. A 18 épületből 17 műemléki, egy pedig helyi védelem alatt áll, így minden más munkafolyamatot régészeti, majd restaurátori feltárások előztek meg. Ezek a munkálatok több helyen párhuzamosan is zajlanak a kivitelezéssel. Az Érseki Palota dísztermében egymást váltva 5-10 szakember dolgozik, ebben a helyiségben például az eredeti, barokk korban keletkezett festést teljesen helyre tudják állítani, és a tervek szerint 2023-ban azt a nagyközönség is megtekintheti.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).