• 2022. augusztus 11.

Kiváló balatoni strandok

2022. július 8. ,

Átadták az idei Kék Hullám Zászló strandminősítő díjakat. A Balatoni Szövetség felhívására rekordszámú, 45 fürdőhely jelentkezett. A zsűri tagjai június utolsó hetében járták végig a strandokat és szigorú szempontrendszer szerint pontoztak. Figyelték a többi között a víz medrének tisztaságát, a gyep és a parti sétányok gondozottságát, az akadálymentesítés mértékét, a játszóterek árnyékoltságát, a mosdók tisztaságát és a büfék kínálatát is. A Balatoni Szövetség mellett a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is részt vett az értékelésben. A Balaton Családbarát Strandja különdíjat az Alsóörsi Községi Strand kapta, amely az elmúlt években több mint 90 millió forintból újult meg. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság “Zöld levél díját” pedig a csopaki és a balatonfüredi strandok kapták. A legbiztonságosabb fürdőhely a balatonakali Mandulavirág strand lett, ahol a vízieszközök mellé mentőmellényt is biztosítanak. Az összesített versenyben a vonyarcvashegyi Lido szerezte a legtöbb pontot. Az 5 hektáros, 230 méter hosszú partszakasszal rendelkező strand idén 30 millió forintból újult meg, Olyan fejlesztéseket is végeztek a fürdőhelyen, amelyek a mozgás, látás- és hallássérültek strandolását is segíti.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).