• 2022. augusztus 11.

Kezdődnek a bor és jazz napok

2022. július 8. ,

Mától 10 napon át ismét várják a minőségi borok és a jazz kedvelőit a Rozé, Rizling és Jazz Napok programjai az Óváros téren. Az ingyenes szabadtéri gasztrokulturális fesztiválon továbbra is a balatoni borokon van a hangsúly, de kinyit a buborékház és egy szlovén pincészet is elhozta borait Veszprémbe. A gasztronómiai kínálat némileg változott a korábbiakhoz képest, a magyaros vendéglátással szakítottak a szervezők, helyükre food trackek érkeztek. A városháza előtt ismét kényelmes babzsákokon lehet majd pihenni, és lesz gyermekfoglalkoztató is. A fesztivál ideje alatt minden este fényfestés fogadja majd a belvárosba érkezőket, a városháza és a tűztorony falára gyermekrajzokat vetítenek. Ami a zenei kínálatot illeti: napi három koncerttel készülnek a szervezők, jön többek között Kozma Orsi, Gereben Zita és Malek Andrea, de több helyi és környékbeli zenekar is színpadra lép. A 12. Rozé, Rizling és Jazz Napok programjai július 17-ig tartanak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).