• 2022. augusztus 11.

Ukrán gyerekek a Balatonnál

2022. július 7. ,

Ukrajnából menekült gyerekek érkeztek Balatonakaliba, a Karitász-táborba. A 36 kárpátaljai és Ukrajna más vidékéről származó fiatal egy hetet tölt a Balaton-parti településen. A tábor célja, hogy a gyerekek kikapcsolódjanak a nehéz hétköznapokból és feledtetni tudják velük az otthoni nehézségeket. A tábor első napján Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke, Grexa Liliana, az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte a táborozókat. Soltész Miklós az eseményen elmondta, a kormány négy hónapja folyamatosan segíti a menekültek elhelyezését és ellátását.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).