• 2022. augusztus 11.

„Fogpiszkálótól a komódig” – kiállításon régi kúriák berendezési tárgyai

2022. július 7.

A Laczkó Dezső Múzeum gyűjteményeiben mintegy kétezer olyan műtárgy található, melyek politikai döntés hatására, az ötvenes években végrehajtott államosítással kerültek oda. Ezekből mutat most be mintegy kétszázat – bútorokat, fegyvereket, festményeket – a várban, a Dubniczay-palotában nyílt kiállítás. A tárlat abba enged bepillantást, miként élt száz éve a megyebeli arisztokrácia.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).