• 2022. augusztus 14.

Gizella konferencia

2022. július 6. ,

Gizella királyné a harmadik évezredben, ezzel a címmel szervezett konferenciát az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottságának Társadalomtudomány Szakbizottsága, valamint a KORTÁRS Női Reflexiók Fóruma. A tanácskozás kilenc előadása mellett egy különleges kiállítást is megnyitottak. Első szent királyunk feleségének munkássága előtt tisztelgő kárpit – tervpályázatot hirdettek, a zsűri által a legjobbnak ítélt alkotásokat mutatták be a résztvevőknek. A rendezvényen a veszprémi érsek úgy fogalmazott: sokféle síkon beszélhetünk egy- egy történelmileg kiemelkedő személyről, és ezek közül a művészet kiemelten fontos helyet foglal el.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).