• 2022. augusztus 11.

Balaton Wine&Gourmet

2022. július 6. ,

Illatok, ízek, élmények – ezt ígéri a Balaton régió új gasztronómiai fesztiválja, a Balaton Wine&Gourmet, melyet hagyományteremtő szándékkal idén ősszel rendeznek meg először Veszprémben, a jezsuita templomkertben. Október első hétvégéjén négy napon át a minőségi ételek és borok lesznek majd a középpontban. A régió legjobb éttermei és a hat balatoni borvidék borászatai mutatkoznak be, lesznek főzőshow-k, sztárséfekkel vacsorák, szakmai előadások, kulturális programok. 50 kiállítót várnak. A fesztivál díszvendége Japán és Spanyolország lesz, melyek szintén elhozzák a völgybe különleges ital- és ételkínálatukat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).