• 2022. augusztus 14.

“Magyarnak lenni igenis jó!”

Vezérelvünk, hogy minden magyar felelős minden magyarért. Ez a felelősségtudat a nemzeti összetartozás alapja. Erről beszélt Kemeneshőgyészen a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a “Magyarnak lenni igenis jó” elnevezésű megemlékezésen. Potápi Árpád János emlékeztetett: a kormány biztosította a határon túli magyaroknak az állampolgárság visszaszerzésének, illetve megszerzésének egyszerűsített lehetőségét. Ezzel élve több mint 1.100.000 külhoni magyar vált jogilag is a magyar nemzet részévé. Hozzátette: nemzetünk sorsa nem egy országcsonkító szerződéshez kötődik, hanem a magyarság tettrekészségéhez és a gondviselés irgalmához.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).