• 2022. augusztus 14.

Véradás a színházban

2022. július 1. ,

„Egy vérből valók vagyunk” címmel szervezett véradást csütörtökön délután a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrumot a Magyar Vöröskereszt kereste meg, a színház pedig azonnal igent mondott a felkérésre. A véradásra érkezők színházi ajándékot kaptak, valamint vérpezsdítő dallamok is fogadták a véradókat a teátrum aulájában, Kőrösi Csaba és Módri Györgyi tolmácsolásában. A Petőfi Színház igazgatóhelyettese szerint fontos, hogy a kultúra temploma kinyissa a kapuit és behívja az embereket ilyen célból is, hiszen fontos minden olyan kezdeményezés, amivel segíteni tudnak a nézőknek, a társulati tagoknak. A színházi véradáson közel félszázan vettek részt, a tőlük levett vér mennyisége mintegy 20 liter volt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).