• 2022. augusztus 14.

Kórházkápolna Balatonfüreden

2022. július 1. ,

Magyarország Kormánya, és a Veszprémi Főegyházmegye közös finanszírozásában ökumenikus kápolnát alakítottak ki a Balatonfüredi Állami Szívkórházban. Az imahelyet közös szertartás keretében szentelte fel Dr. Udvardy György veszprémi érsek, valamint, Steinbach József református és Szemerei János evangélikus püspökök. Az ünnepségen a Miniszterelnökség egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára úgy fogalmazott: kultúrában, tudományban, oktatásban, az emberek ápolásában és gyógyításában rengeteget adtak az elmúlt kétezer évben az egyházak a közösségnek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).