• 2022. augusztus 14.

Kavicsfogú az autóbuszon

2022. július 1. ,

Június végétől két rajzpályázat díjnyertes alkotásai is láthatók a V-Busz menetrend szerinti járatain. A tömegközlekedési vállalat által kiírt „Szeretem a lila buszt” c. pályázat alkotásai mellett megjelentek a buszokon a triász korból származó őskövületet, a kavicsfogú álteknőst gyerekszemmel bemutató pályaművek is. Minden járat más-más díjazott pályamunkát rejt. A cselekvő közösségek program keretében megvalósult rajzverseny és közösségi aktivitások célja, hogy a Laczkó Dezső geológus által 1901-ben megtalált őslény jellemzői és értékei minél inkább bekerüljenek a köztudatba és a kavicsfogú Veszprém egyik jelképévé váljon.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).