• 2022. augusztus 14.

50 év az Úr szolgálatában

Pappá szentelésének 50. évfordulóját aranymisével ünnepelte vasárnap a veszprémi Margit templomban Nagy Károly címzetes apát kanonok. A Szent Mihály főszékesegyház plébánosának nevéhez kötődik a többi között a városi keresztút, a Városháza előtt álló Szent Mihály szobor létrehozása, társadalmi szerepvállalása keretében ő látja el a Petőfi Színház lelki vezetői feladatait is. Lendületével, kitartásával, akaraterejével és életével példakép lehet mindannyiunk számára- hangzott el az egyházközség köszöntőjében. Az aranymisés pap szerint ez a nap kötelezi az embert a hálaadásra, Isten meghívása és biztatása miatt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).