• 2022. augusztus 12.

A nők védelmében

2021. november 25. ,

November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. A Veszprémi Zonta Club évek óta felvilágosító előadásokkal hívja fel a figyelmet a családon belüli erőszakra, a nők bántalmazására, idén pedig először ahhoz a nemzetközi kampányhoz is csatlakoztak, melynek keretében sötétedés után ikonikus épületek borulnak sárga fénybe. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a pandémia idején felerősödött ez a probléma, a veszprémi zontiánok szerint ezért is van különös jelentősége annak, hogy a városháza kivilágításával Veszprémben is felhívják a figyelmet erre a jelenségre.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).