• 2022. augusztus 11.

Természet és vallás

Natura et religio – természet és vallás címmel mutatta be legújabb munkáit az egyetemi aulában Csonka Ibolya képzőművész és ikonfestő. Az életmű-kiállításon olajfestményeket, tűzzománcokat és ikonképeket láthattak az érdeklődők. Ibolya 35 éve fest, túl a nyolcvanon is aktívan dolgozik. Szereti a tájakat, a virágokat, olajképeinek, tűzzománcainak témáját is ezek adják. 150 kiállításon, ezen belül mintegy 50 egyéni tárlaton mutatkozott már be, az egyetemi aulában az utóbbi öt év munkáit állította ki.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).