• 2022. augusztus 13.

A kultúra közvetítői

2021. november 17. , ,
A kultúra közvetítői

Az Európai Uniós országok Magyarországon működő nemzeti kulturális intézeteinek képviselői illetve több hazánkba akkreditált nagykövetség tisztségviselői látogattak el Veszprémbe, és hallgattak meg előadást az Európa Kulturális Fővárosa programról. Köszöntőjében Porga Gyula polgármester a jelenlévők segítségét kérte az európai kultúra megjelenítésében a programsorozat idején illetve magyar kultúra közvetítésében a nemzetközi színtéren. Részletek a szerdai Híradásban.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).