• 2022. augusztus 9.

Óváros Piac

2021. november 12. ,

November 14-én, vasárnap ismét várja az érdeklődőket az Óváros Piac. A szervezést lebonyolító Veszprémi Programiroda Kft. az első piacnap igényei alapján új árusokat is hívott: lesznek gyümölcsösök és többféle pékáru, sütemény, desszert is az asztalokra kerül. A piac ezúttal a Márton- nap jegyében zajlik: a food truck-ben libából készült ételeket kínálnak, mellé pedig kiváló újborokat egyenesen a Füred-Csopaki borvidékről, de a kínálatból nem hiányozhat a forralt bor és a tea sem. A piacnap egyik fénypontjának ígérkezik, hogy a sokak által titokzatosnak tartott szarvasgombák világába is betekintést nyerhetnek a résztvevők. Negyed 12-kor ismertetőt és bemutatót tartanak e drága ritkaságok kereséséről, élőhelyéről, a különböző fajokról, a kutyás gyűjtés titkairól, de hallhatunk majd arról is, miképp használjuk fel a szarvasgombát, hogy valódi élmény lehessen e ritkaság fogyasztása. Az Óváros Piac vasárnap reggel 8 órakor nyitja meg kapuit és 14 óráig várja a vendégeket Veszprémben, az Óváros téren.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).