• 2022. augusztus 12.

EKF pályázatok

2021. november 11. ,

Összesen közel kétmilliárd forintot nyert el négy Európa Kulturális Fővárosa Programban résztvevő Veszprém megyei város. A programsorozat megvalósítását koordináló Zrt. infrastrukturális pályázatán olyan közösségi terek felújítására, építésére nyertek forrást az önkormányzatok, amelyeket 2023- ban is használni fognak majd. Amikor döntöttünk az EKF pályázat beadásáról, fontos szempont volt, hogy régióban gondolkodjunk, hiszen együtt tudunk igazán erősek lenni, és az együttműködésnek már kézzelfogható jelei is vannak, erre hívta fel a figyelmet a beruházásokról szóló tájékoztatón Porga Gyula.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).