• 2022. augusztus 12.

Téli üzemmódra váltottak

2021. november 10. ,

A jogszabályi előírásoknak megfelelően a mai naptól, azaz november 10-től az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0-24 órás szolgálatra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság Veszprém Megyei Igazgatóságán az elmúlt héten már a gépszemlét is megtartották, megyeszerte kihelyezték a hófogórácsokat, a mérnökségek tárolóiban pedig összesen 8500 tonna sót tároltak be a téli hónapokra. A megyében fejlesztésre is lehetőség nyílt: tavaly egy hídmérleg került a veszprémi telephelyre, néhány hete pedig összesen három nagy teljesítményű tehergépkocsi érkezett a pápai és a veszprémi járműflottába. Veszprém megyében egyébként 34 kombinált gép, 9 hómaró, 17 ekés gép és rakódógépek várják a bevetést az idei szezonban.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).