• 2022. augusztus 12.

Önkéntes konferencia

2021. november 10. , ,

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnökségének keretei között rendezett nemzetközi önkéntes konferencia résztvevői szombaton Veszprémbe látogattak, hogy megismerkedjenek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa önkéntes programjával, és a Veszprémben, valamint a környékén működő önkéntes szervezetekkel, csoportokkal és programjukkal. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa alapértékei között szerepel a fenntarthatóság és az önkéntesség, ezért is külön öröm, hogy ez a konferencia most Veszprémbe látogatott – mondta köszöntőjében dr. Navracsics Tibor, Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kormánybiztosa. Az önkéntességnek ma még talán nagyobb a megbecsültsége Nyugat-Európában, mint nálunk. Éppen ezért az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatát arra is szeretnénk felhasználni, hogy az EKF jelképes kulturális hídja Magyarországon is erősítse ezt a polgári attitűdhöz szorosan kapcsolódó értéket – zárta gondolatait a kormánybiztos. Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta: Veszprémben az önkéntességnek erős tradíciója van, a fiatalok pedig egyértelműen nyitottak az ügyre. Most a középkorosztály körében is szeretnénk megerősíteni az önkéntes munka iránti elkötelezettséget, mert meggyőződésem, hogy az önkéntesség kibontakozása az életminőség javulását is mutatja. Ehhez a gondolathoz kapcsolódott a Veszprém-Balaton 2023 közösségi bevonásért felelős vezetője.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).