• 2022. augusztus 9.

Egyetemi díszoklevél átadás

2021. november 9. , , ,

A magyar nemzet sikeres jövőjéhez, a magyar emberek jólétéhez a kimagasló oktatáson és kutatáson keresztül vezet az út, ezt mondta az Innovációs és Technológiai miniszter Veszprémben, a modellváltó egyetemek alapító díszokleveleinek átadó ünnepségén. Palkovics László kiemelte: sok éves előkészítő munka után, mára Magyarország az Európai Unió azon államai közé tartozik, amelyek a legintenzívebben támogatják az egyetemek működőképességét és innovációját. Jövőre az erre fordított összeg történelmi szintet elérve meg fogja haladni az 1.000 milliárd forintot, ami eléri a GDP 2%-át. A miniszter hozzátette: ez a támogatás egyedülálló a magyar oktatás történetében, csak Klebersberg Kunó miniszterségéhez fogható.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).