• 2022. augusztus 9.

Pilinszky 100

2021. november 3. ,

Születésének 100. évfordulóján Pilinszky Jánosra emlékezett a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad. Az irodalmi esten a Kossuth- és József Attila-díjas költő legismertebb, legmeghatározóbb költeményei hangzottak el. Pilinszky verseinek legfőbb sajátossága a magány – mondta el a költő munkásságát elemezve Ircsik Vilmos író, műfordító, az a rettenetes magány, melyet senkivel nem tudott megosztani. Számos verse született a II. világháború utáni lágertapasztalatokból, de írt vallásos költeményeket és prózai műveket is. Halálának is kerek évfordulója van, éppen negyven éve hunyt el.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).