• 2022. augusztus 9.

Teltházas szállodák

2021. október 29. , ,

Rekordokat döntött szeptemberben a hazai turizmus és az őszi szünet is teltházas a legtöbb hotelben. A Balaton régió ilyenkor is az egyik legnépszerűbb úticél, hiszen a környék nemcsak nyáron kínál vonzó programokat, az elmúlt években igazi négyévszakos turisztikai desztinációvá vált. Elemzők szerint, ha a járványhelyzet nem tesz szükségessé újabb korlátozásokat, a 2021-es forgalom, nemcsak a tavalyit, hanem a pandémia előtti 2019-es évet is felülmúlja. Jelentősen emelkedett a foglalások értéke is, ami az előző évihez képest 47, a két évvel korábbihoz viszonyítva 44 százalékkal nőtt. Az őszi foglalások mintegy harmada wellness szolgáltatásokat nyújtó hotelekbe szól, a szállásadók azt mondják: ma már kevés, ha egy szálloda magas szinten kiszolgálja a vendégeket, olyan plusz szolgáltatásokat kell nyújtani, amelyek teljes körű kikapcsolódást biztosítanak a család minden tagjának. Az őszi szünetben legtöbb helyen a gyerekekkel képzett animátorok, vagy pedagógusok foglalkoznak, miközben a szülők nyugodtan részt vehetnek egy-egy szállodai, vagy akár külsős rendezvényen. Közben már javában érkeznek a foglalások az év végére is, a karácsony és a szilveszter is teltházasnak ígérkezik a hazai hotelekben.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).