• 2022. augusztus 9.

Új beruházások indulnak

2021. október 28. ,

Soros ülését tartotta csütörtökön a veszprémi közgyűlés. Itt adták át a Veszprém Város Ösztöndíjasa címeket, melyet idén nyolcan vehettek át. A felsőoktatási ösztöndíjra olyan tehetséges helyi fiatalok pályázhattak, akik idén kezdték meg felsőoktatási tanulmányaikat. Közel 30 milliárd forintot költhet a város a Kulturális Negyed és a Kálvária-domb felújítása és funkcióbővítése projektek megvalósítására, a hamarosan induló beruházássorozathoz 600 millió forintos önrésszel járul hozzá az önkormányzat – a többi között erről is döntöttek a képviselők a napirendek sorában.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).