• 2022. augusztus 12.

Milyen lesz Veszprém 2030-ban?

2021. október 25.

A megyeszékhely 2030-ra csatlakozzon Európa legélhetőbb városai közé, ez a város önkormányzatának egyik fontos távlati terve. A megvalósítást egy stratégia segíti, aminek egy fontos dokumentuma lesz az a kiadvány, amiben a város közéletének meghatározó szereplői vázolták, milyennek látnák a megyeszékhelyet 2030-ban. A kultúra szemszögéből az Agóra Veszprém Kulturális Központ igazgatója is megírta elképzeléseit. Neveda Amália a kultúra fejlesztés lehetséges irányairól és közeljövő programjairól is beszélt a műsorban.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).