• 2022. augusztus 12.

’56 üzenete

2021. október 25. ,

A Veszprém környéki településeken is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójáról. 1956 üzenete az, hogy szabadságunkért, függetlenségünkért, kivívott demokráciánkért semmilyen áldozat nem hiábavaló- fogalmazott Alsóörs jegyzője a településen tartott megemlékezésen. Báró Béla azt is mondta: a szabadságvágy és az az értékrend, amely ezredéven át meghatározta életünket, adja ma az alapot a bíztató, biztos jövőt a következő nemzedékek számára is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).