• 2022. augusztus 12.

Veszprém Megye Védelméért

2021. október 21. ,

Ülésezett csütörtökön a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság. A tanácskozást követően a bizottság elnöke eszköztámogatást adott át megyebeli önkéntes szervezetek számára. Ünnepélyes keretek között adták át a „Veszprém Megye Védelméért” emlékplaketteket is. Az elismerést ezúttal tíz olyan személy, illetve szervezet vehette át, akik a pandémia idején végeztek kiemelkedő munkát saját szakterületükön. A területi közigazgatásért felelős államtitkár az ünnepségen úgy fogalmazott: olyan példás összefogást hozott ez az időszak, ami hazánk történetében a második világháború óta nem volt tetten érhető.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).