• 2022. augusztus 9.

Fejlesztik a 8-as főutat

2021. október 21. ,

Előkészítés alatt van a 8-as számú főútvonal Veszprémet elkerülő szakaszának kétsávosítása a Füredi és a Csatári kereszteződések között – erről is beszámolt a kereskedelmi és iparkamara és a megyei önkormányzat közös fórumán a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. Mosóczi László kitért arra is, a 77-es és a 73-as főutakat is felújítanák, és elkezdenék a Gyulafirátótot és Kádártát elkerülő út tervezését is. A térség versenyképessége miatt fontos az infrastruktúra modernizálása, erre a gazdasági régió fejlesztéséért felelős kormánybiztos dr. Navracsics Tibor hívta fel a figyelmet.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).