• 2022. augusztus 9.

Zászlóavató a Közgázban

2021. október 20. ,

Felavatták a veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Technikum új zászlaját. Az intézmény 2020-ban vette fel a néhai miniszterelnök, gróf Bethlen István nevét. A közgáz, ez a 125 éves intézmény a város identitásának része, legyünk büszkék rá – mondta az ünnepségen Ovádi Péter országgyűlési képviselő. Megemlékezett a névadóról is, azt mondta Bethlen István nehéz időszakban vette át az ország vezetését, de kormányzásának 10 éve meghozta a stabilitást. Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy a zászló több mint egy tárgy vagy egy eszköz, jelkép, mely egy közösség összetartozását jelzi. Az iskola igazgatója Ifj. Szathmáry Árpád szerint a zászló azért fontos, mert egy csoport ikonja, megjelöli annak történetét, szokásait, erkölcsét, hitét. Egy négyzetméternyi anyag egy közösség egész életét sűríti össze. Olyan szimbólum ez, melyért az emberek mindig az életüket adták. A zászlót Wessetzky Szabolcs református lelkész áldotta meg, az ünnepségen a Légierő Zenekar játszott.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).