• 2022. augusztus 9.

Partneriskola program

2021. október 20. , ,

A Veszprémi Szakképzési Centrum két tagintézménye, a veszprémi Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum, valamint a balatonfűzfői Öveges József Technikum az ELTE Origo Nyelvi Centrum partneriskolájává vált, míg a veszprémi Jendrassik Venesz Technikum akkreditált vizsgahelyszínként lesz jelen mostantól a programban. Az erről szóló dokumentumokat kedden kapták kézhez az intézmények. A Nyelvi Centrum három évvel ezelőtt hívta életre partner- és referenciaiskola programját, amelynek célja, hogy közelebb kerüljenek a minőségi nyelvi képzést folytató intézményekhez, hozzájáruljanak a diákok vizsgafelkészüléséhez és segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak. A Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója szerint a VSZC intézményei mindig is erősek voltak a nyelvi képzés területén, de mindig van hova fejlődni, a referenciaiskola program pedig ehhez jó lehetőségeket kínál.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).