• 2022. augusztus 9.

EKF színházi program

2021. október 20. ,

Bemutatták a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa előadóművészeti programjait. A koncepció a hagyományokra építve, számos újdonsággal igyekszik felpezsdíteni a térség színházi életét. Nagy hangsúlyt kap a fiatalok bevonása, a helyi intézmények támogatása. A már hagyományos programok mellett több újdonságot is terveznek: rendhagyó helyszíneken rendhagyó előadások tartanak, lesz börtönszínház, de a kulturális programsorozat nem feledkezik meg arról a két nagy magyar irodalmárról sem, akik jubilálnak 2023-ban.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).