• 2022. augusztus 12.

Radnóti emlékmenet

2021. október 15. ,

Ismét emléksétát tartottak Radnóti Miklós tiszteletére Veszprém és Szentkirályszabadja között. A modern magyar líra kiemelkedő költője ugyanis munkaszolgálatos fogolyként innen indult az utolsó gyalogmenetre és Szentkirályszabadján írta utolsó versét, a negyedik Razglednicát 1944. októberében. A mintegy 5 kilométeres emléksétán közel 170 diák vett részt, a szentkirályszabadjai iskolásokhoz idén a veszprémi Táncsics Mihály Szakgimnázium két osztálya is csatlakozott. A település határába érve rövid ünnepséget is tartottak a Radnóti emlékhelynél, az irodalmi összeállításban Sz. Csordás Éva szavalta el a költő két versét, a Himnusz a békéről, valamint Nem tudhatom című költeményeit, majd megkoszorúzták az emlékjelet, amelynek tövében mécseseket is gyújtottak a diákok. Az emlékséta hagyományát több évtizede ápolja Szentkirályszabadja Önkormányzata.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).