• 2022. augusztus 12.

Avarkori sírok

2021. október 14.

Ismét avarkori sírokat tártak fel a Laczkó Dezső Múzeum munkatársai. A 8-as számú főút Veszprémet elkerülő szakaszának munkálatai során majdnem pontosan egy évvel ezelőtt már megtalálták a temetkezési hely egy részét. Akkor 7, most pedig 31 sírból kerültek elő a több mint ezer évvel ezelőtt a térségben élt népcsoport maradványai és dísztárgyaik. A szakemberek szerint a 6. – 7. században egy virágzó központi település lehetett megyeszékhely térségében.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).