• 2022. augusztus 12.

Erőművek éjszakája

2021. október 11. ,

Második alkalommal csatlakozott a VKSZ Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megszervezett Erőművek Éjszakája programot. Az országos kezdeményezés részeként 35 helyszínen várták azokat, akik szerettek volna megismerkedni a villamosenergia és távhő előállításának hátterével. A megyeszékhelyen a Haszkovó úti hőközpontba várták a látogatókat, ahol szakértők mutatták be a gázmotorok és a nagy teljesítményű kazánok működését.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).